Aici puteţi găsi documente informative, înregistrări audio şi alte materiale care vă pot fi de folos:

obtinere_cetatenieObținerea rezidenței pe termen lung și a cetățeniei române – Material pentru pregătirea specifică în vederea obţinerii cetăţeniei române. Ediţia a II-a

Această nouă ediţie actualizează şi completează versiunea anterioară, venind în sprijinul tuturor cetăţenilor străini care doresc să obţină rezidenţa pe termen lung şi cetăţenia română. Materialul, într-o nouă formă de prezentare, care servește mai bine scopului didactic pentru care a fost creat, îndeplineşte o funcţie dublă: de ghid în cadrul demersurilor birocratice pe care le presupune obţinerea rezidenţei pe termen lung şi a cetăţeniei române şi, în acelaşi timp, de sprijin în cadrul procesului de asimilare a cunoștințelor cu privire la istoria, geografia, cultura și valorile societății românești, precum şi la sistemul său politic, economic şi social. Materialul a fost publicat în anul 2015.


Bun venit în România! Ghid de informare pentru cetăţenii din state terţe. Ediția a III-a

bun_venit

Ghidul se află la cea de-a treia ediţie şi furnizează informații actualizate privind drepturile, obligaţiile şi posibilităţile de integrare ale cetăţenilor străini cu drept de şedere în România. Materialul a fost publicat în anul 2015 și este disponibil în 5 limbi.

Începând cu data de 28 noiembrie 2015 a intrat în vigoare Ordonanţa nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România. Accesaţi documentul pentru a vedea care sunt noile drepturi şi obligaţii ale cetăţenilor străini din state terţe în ceea ce privește angajarea în muncă.


Teste de pregătire pentru obţinerea cetăţeniei române

Testele sunt auxiliare Ghidului “Obţinerea rezidenţei pe termen lung şi a cetăţeniei române” şi îi sprijină pe solicitanţi în procesul de pregătire pentru interviul de obţinere a cetăţeniei române.


Înregistrări audio pentru pregătire în vederea obţinerii cetăţeniei române

Fișierele audio sunt auxiliare Ghidului “Obţinerea rezidenţei pe termen lung şi a cetăţeniei române”. Înregistrările reprezintă un real suport pentru cei care doresc să obţină cetăţenia română.


Drepturile tale in Romania

Drepturile tale în România

Broşura se adresează cetăţenilor străini cu drept de şedere în România şi prezintă pe scurt şi într-un mod atractiv informații utile cu privire la drepturile și obligațiile acestora în România. Materialul a fost publicat în anul 2014.


Recunoaşterea diplomelor

Acest scurt material informativ prezintă procesul prin care o diplomă sau un act de studiu pot fi recunoscute de către statul român. Materialul a fost publicat în anul 2013.


Căsătoria în România

Dacă doriţi să vă căsătoriţi în România şi vreţi să ştiţi care sunt procedurile, materialul prezent vă ajută cu informaţii practice în acest sens. Materialul a fost publicat în anul 2013.


Alocaţia pentru copii

Documentul oferă informaţii privind dreptul la alocaţia de stat pentru copiii cetăţenilor străini sau apatrizi care au drept de şedere în România. Materialul a fost publicat în anul 2013.


Servicii de ocupare și formare profesională oferite de ANOFM

Mai multe informaţii privitoare la serviciile gratuite oferite de ANOFM de care pot beneficia cetăţenii străini cu drept de muncă pe teritoriul României. Materialul a fost publicat în anul 2013.


Drepturile de autor ale materialelor publicate în această secțiune aparțin Inspectoratului General pentru Imigrări.